Oskar Falck är paraidrottare. Foto: Thomas Wedin

Paraidrottare siktar mot pingistoppen

Uppdaterad
Publicerad

Onsdag den 7 september invigs paralympics i Rio de Janeiro. I idrottshuset i Örebro siktar Oskar mot toppen.

Oskar Falck går i årskurs nio och har spelat pingis i cirka tre år i klubben Safir. Han har en funktionsnedsättning i form av en cp-skada, och kan därför tävla som paraidrottare. Pingis är en stor del av hans liv.

— Jag vill ju komma så långt som möjligt, så jag håller på med det här så länge som det går, säger Oskar Falck.

Paraidrottare i Örebro

I länet finns det i dag 17 renodlade föreningar som sysslar med parasport, och sedan ett par år tillbaka jobbar de aktivt från länsförbundet för funktionshindrade att bredda och öka utbudet.

— Det är ju svårt att rekrytera ungdomar i dag. Det kan vara lite jobbigt och röra på sig och så, men jag tycker att dom flesta föreningar som har verksamhet har bra uppslutning. Sen har ju vi samma problem som all ideell idrottsverksamhet. Vi skulle behöva stärka våra ekonomiska resurser, både för föreningarna och förbundet, säger Lennart Jansson från länsidrottsförbundet för funktionshindrade.

Men för Oskars del lever drömmen vidare. Han vill satsa helhjärtat på pingisen.

— Jag vill ju spela i VM och OS, säger Oskar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paraidrottare i Örebro

Mer i ämnet