En 13-årig pojke ramlade ner från ett hustak när han försökte rädda en kattunge. Foto: TT

Pojke skulle rädda kattunge – föll från tak

Uppdaterad
Publicerad

En pojke i 13-årsåldern fick föras med ambulans till sjukhus efter att han försökt rädda en kattunge på ett hustak i Örebro under söndagseftermiddagen.

Klockan 16.15 fick polisen ett larm om att en pojke hade ramlat ner från ett tak i bostadsområdet Vivalla i Örebro. Pojken som uppges vara i 13-årsåldern hade tagit sig upp på taket för att försöka rädda en kattunge, men något gick fel i räddningsaktionen och pojken ramlade ner.

– Han landade på ett staket och har eventuellt fått revbensbrott. Men han ska inte vara allvarligt skadad eller ha fått nack- eller huvudskador, säger polisens vakthavande befäl Peter Persson.

Fördes med ambulans till sjukhus

Pojken fick föras i ambulans till USÖ tillsammans med sin mamma där han nu ska få vård.

– Det verkar som det gått bra under omständigheterna. Inget brott har begåtts och därför är det här inte längre ett polisiärt ärende, säger Peter Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.