Extra många poliser är i tjänst under midsommarhelgen. Foto: TT

Polisen rustar inför midsommar

Publicerad

Polisen i Örebro län bemannar nu upp inför midsommarhelgen. Framförallt är det i Brevens bruk och Hargebadet utanför Askersund som det kommer att finnas extra många poliser.

Under midsommarhelgen samlas tusentals personer för festligheter i Brevens bruk i Sydnärke. Framförallt är det under midsommardagen som det brukar bli stökigt.

– Det är mycket fylla, så det är mycket jobb för vår del, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Midsommar 2016 – Örebro län

Förutom fylla är rattfylleri ett av de vanligare brotten under midsommarhelgen och 2010 skadades tre kvinnor när en gammal Volvo körde av vägen i Brevens bruk. I bilen fanns tio personer och föraren misstänktes för rattfylleri.

Ett annat vanligt brott är våld i nära relation, uppger polisen. Bara under torsdagskvällen och natten greps två män i länet misstänkta för att ha misshandlat en kvinna de har eller ha haft en relation med.

– Midsommar är en familjehelg och när vissa dricker blir de våldsamma, säger Johan Wallenius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Midsommar 2016 – Örebro län

Mer i ämnet