– Det man är upprörd över är skillnaden som görs på besiktningsstationer och polisen. De tittar på trafiksäkerhet och det gör vi också, men vi tittar också på hur den var typad när den togs ut för första gången.
Om bilen på något sätt byggts om eller importerats från ett annat land måste den även registreringsbesiktigas.
– Det kan vara så, och det händer ofta att man åker och registreringsbesiktigar bilen och sedan åker man hem och ändrar och sätter dit eller plockar bort någonting, säger hon.
Läs mer: Bilentusiaster protesterar mot polisen
Hon anser också att flera uppgifter som florerat i medier är felaktiga och fått allvarliga konsekvenser för enskilda poliser. Bland annat historien där en lastbilägare hade blivit rapporterad för en bländande stötfångare.
– Det finns ingen som blivit rapporterad för det. Det finns ingen sådan bot utfärdad, säger Friberg.
Enligt henne har denna typ av rapportering och ryktesspridning lett till att flera poliser hängts ut med adress och bild på sociala medier.
– Det har varit rena hot ute på nätet.
Ord står mot ord
Enligt Bosse Hårdén, som ligger bakom iniativet och Facebooksida ”Cruisingen stannar”, har incidenten visst ägt rum, även om den inte ledde till böter. Lastbilsägaren krävde bevis för att stötfångaren var bländande, något som endast kunde uppnås när det blivit mörkt.
– Då väntar vi sa ägaren, men det kunde inte polisen, säger Hårdén.
Däremot anser han att det är bedrövligt att poliser utsätts för hot.
– Vi ska en dialog med myndigheten och inte hota poliser, säger han.
I nuläget har ”Cruisingen stannar” över 23.000 medlemmar.