Kvinna hotades till livet. Man greps i Härjedalen Foto: Jessica Gow/TT

Polisen utsattes för stenkastning

Uppdaterad
Publicerad

En polispatrull utsattes för stenkastning i bostadsområdet Vivalla under natten till söndagen. Polisen skulle skjutsa hem en äldre man som gått vilse, när flera personer kastade sten mot polisbil, poliser och mannen.

Klockan var strax innan ett natten till söndag när polisen anträffade en demenssjuk man som gått vilse i bostadsområdet Vivalla. Polisen tog reda på var mannen bodde och skjutsade honom till boendet. Väl där möttes de av en grupp som kastade sten mot bilen, poliserna och den äldre mannen.

– Poliserna fick skydda honom och snabbt ta sig in på boendet. Efter det kunde de ta sig tillbaka till bilen och lämna platsen, säger Erik Hiding, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Ingen gripen

Enligt polisen var det mellan fem och tio ungdomar som kastade sten. Ingen misstänkt har gripits men händelsen rubriceras som försök till misshandel och skadegörelse.

Ingen ska ha fått några skador i samband med händelsen, men polisen ser allvarligt på det inträffade.

– Jag tycker det är jätteallvarligt. I det här fallet hamnade ju dessutom en dement farbror i kläm, säger Erik Hiding.

I samband med stenkastningen mot polisen inkom också larm om stenkastning mot en buss i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.