En kommunpolitiker i Norrbotten utreds för sextrakasserier Detta är en arkivbild. Foto: TT Bild

Politiker hoppas på mörkläggning

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit si och så med örebroarnas engagemang i Earth Hour. Det vill den politiska ledningen i kommunen nu råda bot på.

Årets Earth Hour infaller den 19 mars mellan 20:30 och 21:30.

Enligt den politiska ledningen vill man i år ta ett bredare grepp och kommer också att släcka i kommunala fastigheter. Dessutom deltar man i en utmaning med andra städer om att spara energi genom att släcka lysen, Eartho Hour City Challenge.

– Att släcka en timma om året räddar inte planeten, men är en kraftfull symbolisk handling som kan påverka vårt beteende de andra 8759 timmarna, säger kommunalråd Lennart Bondeson (KD).

Genom att satsa 30.000 kronor på information hoppas man också att få fler kommuninvånare att trycka på lysknappen.

– Örebro kommun har deltagit med varierande ambitionsnivå under en följd av år, säger Kenneth Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande. Genom att satsa dessa extra resurser höjer vi ambitionsnivån och når fler medborgare. För framtida generationers skull måste vår klimatpåverkan minskas och Earth Hour är ett bra tillfälle att manifestera det,

Det här är Earth Hour

Earth Hour är en årlig global manifesten som organiseras av världsnaturfonden.

Earth Hour 2016 infaller lördagen den 19 mars kl. 20:30-21:30.

Vilka kommunala fastigheter som kommer släckas ner vid årets manifestation i Örebro är inte bestämt i dagsläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.