Foto: SVT

Mer pengar ska göra det lugnare i Oxhagen

Uppdaterad
Publicerad

Ordförande i Kulturnämnden, Bechet Barsom (KD), ser hur oroligheterna i Oxhagen varierar över året. Med mer pengar hoppas man nu kunna stävja stöket.

Det är en uppgiven ordförande, Bechet Barsom (KD) i Kulturnämnden, som suckar när vi ber honom kommentera helgens dramatiska sammandrabbningar i Oxhagen, där polis lockades in i en fälla och attackerades med hemmagjorda brandbomber av en mobb på 30 individer.

– Sommaren har varit relativt lugn. Vi har gjort otroligt mycket under sommaren, men året består av 12 månader och vi måste ju titta på hur vi skall förhålla oss till det. Vi måste ju stärka arbetet i de områdena.

Bechet Barsom (KD) har arbetat mycket med att stävja oroligheterna i bland annat Oxhagen och Vivalla. På tisdagen var han med och klubbade igenom ett utökat budgetpaket som bland annat ska gå till ökad trygghet och trivsel i de stora bostadsområdena.

– Hittills har vi satsat ungefär 2 miljoner kronor, konstaterar han. Nu blir den summan mer än dubbelt så stor.

Sammanlagt handlar det om fem miljoner kronor som ska gå till att stärka arbetet och öka den sociala sammanhållningen.

Dessutom går två miljoner kronor till sommaraktiviteter för 2017 som innebär att det går att börja planera och förbereda insatser tidigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.