Foto: Thomas Wedin/SVT

Rånare rammade matbutik

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällen rånades Ica Supermarket i centrala Lindesberg. Rånarna fick med sig en okänd summa kontanter och ingen är ännu gripen för brottet.

Det var strax efter stängning som Ica Supermarket i centrala Lindesberg rammades av rånare. Ett antal gärningspersoner körde in med en bil genom entrén.

Rånarna tvingade till sig en okänd summa kontanter och lämnade butiken. Flyktbilen hittades brinnande en bit från platsen.

Personalen chockades

Ingen i personalen skadades fysiskt men enligt polisen var de chockade. Polisen har sökt i området under natten men ingen är gripen. Polisen vill inte uppge hur många personer som misstänks vara inblandade i rånet.

Under dagen har polisen hört vittnen och genomfört teknisk undersökning på platsen.

– Vad jag förstår kommer butiken hålla stängt under förmiddagen, säger Jens auf der Heide.

Liknar rån i Hallstahammar

Under söndagskvällen inträffade ett liknande rån i Hallstahammar. Även då rammades en matbutik av en personbil precis efter stängning. Rånarna kom över en okänd summa pengar och en brinnande bil hittades kort efter rånet. Det är fortfarande oklart om rånen har någon koppling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.