Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Region Örebro län kritiseras för bristande Ukraina-hjälp. Niklas Tiedermann, chef för regionskansliet i Örebro, säger att regionenstyrelsens tidigare beslut kvarstår. Foto: Raphael Cano Felix/SVT

Region Örebro län får skarp kritik för bristande Ukrainahjälp

Publicerad

Örebroläkaren Patrik Hallmén, som bygger ambulanser till Ukraina, anser att Region Örebro läns planer för att hjälpa Ukraina är verkningslösa.

– Vi har sett att det inte fungerar och tillvägagångssättet bör omvärderas, säger han.

Patrik Hallmén arbetar som läkare på USÖ, men han är också representant för Swedish rescuers. Han har försökt få Region Örebro län att donera utgångna förnödenheter, saker som annars skickas till förbränning. Men hittills har han inte fått gehör från regionen.

– Ett bandage blir inte dåligt för att det gick ut igår. Men i princip klassar de det här som stöld, säger han.

Hör hur Patrik Hallmén resonerar vidare och vad Region Örebro län svarar i klippet ovan.

Swedish rescuers

En organisation som jobbar med att skicka fordon till krigzoner i världen. De började med att skicka fordon till Syrien och nu jobbar organisationen för att skicka ner fordon till Ukraina. Hittills så har de skickat ner ett fyrtiotal fordon till Ukraina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.