Rekordstor SM-vecka ställer krav på arrangörer

Uppdaterad
Publicerad

Rekordmånga idrotter deltar på SM-veckan i Örebro. Detta på bristningsgränsen menar projektledaren.

Det är full aktivitet på Örebro skidstadion i Ånnaboda inför onsdagens tävlingar i längdskidor. En av totalt 26 idrotter på SM-veckan som därmed är den största vinterveckan hittills.

– 26 idrotter i en mellanstor svensk stad kan vara på bristningsgränsen. Man ska ha idrottsarenor så det räcker och det ska finnas ett fungerande schema. Det är även en tv-produktion, så det är mycket logistik, säger Per Bergljung, projektledare på Riksidrottsförbundet och fortsätter:

– Men det kan också vara så att man utökar över två veckoslut och då finns nya möjligheter.

”Det är en utmaning”

Uppemot 7.000 personer jobbar under SM-veckan med allt från förbundsjobb till att dirigera trafik. En av dem som jobbat en längre tid är Mikael Pers som är projektledare i Örebro.

– Det har varit stort att jobba med det här. Vi försöker ta oss in i hägnet mindre OS. Vi tar emot 26 idrotter och det är en tredjedel av svensk idrott. Det är en utmaning, säger Mikael Pers.

Hur mycket jobb har det varit mot slutet?

– Folk tror ju att vi jobbar dygnet runt, men vi är inte mer än människor. Vi måste sova 5-6 timmar, säger han och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.