Foto: SVT

Döva elever får stanna på Risbergska

Uppdaterad
Publicerad

RGD/RGH får stanna på Risbergska. Tillsammans med bland annat lärare på skolan har kommunen kommit fram till en lösning som innebär att verksamheten får stanna på skolan fram till sommaren.

Den verksamhet för döva och hörselskadade som under veckan legat under tillfälligt nedläggningshot får stanna på Risbergska. Läraren Alexandra Royal är glad över beslutet.

– Efter beslutet som togs i onsdags kändes det nattsvart, att vi inte kunde påverka det hela. Det är så himla skönt att se att de faktiskt har backat lite och att de har lyssnat.

Risbergska skolan

Renoveringen av Risbergska skolan kommer att påbörjas fullt ut och pågå under våren. Verksamheten kommer därför få flytta inom skolan.

– Den lösning vi har kommit fram till idag kanske inte är den bästa, men det är absolut mycket bättre än att vi skulle behöva flytta till en annan skola. Det hade verkligen varit enormt tufft att behöva flytta till en ny skola bara för några veckor, säger Alexandra Royal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Risbergska skolan

Mer i ämnet