Foto: TT Bild

Rinne lämnar ÖSK för Belgien

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att ÖSK-målvakten Jacob Rinne från Laxå lämnar Örebro för spel i Belgien.

Jacob Rinne bekräftade själv övergången i sociala medier vid 12-tiden. Han har värvats till klubben KAA Gent och kontraktet är skrivet på fyra år. Gent vann den belgiska högstaligan 2015.

– Vi är glada att han tar ett kliv i karriären. Det är kul att vi säljer en målvakt till en sådan bra klubb, säger Magnus Sköldmark, sportchef i ÖSK.

Dyr försäljning

Enligt Nerikes Allehanda får ÖSK omkring 7,9 miljoner kronor för 23-åringen, vilket skulle göra målvakten till den mest inkomstbringande försäljningen i ÖSK:s historia.

– Jag kommer inte att berätta hur mycket vi sålde honom för men vi är väldigt nöjda med försäljningen, säger Magnus Sköldmark.

Letar ny målvakt

Jacob Rinne kommer inte finns med i truppen under kommande matcher. ÖSK har påbörjat processen för att rekrytera en ny målvakt. Transferfönstret öppnar den 15 juli.

– Vi känner oss trygga med målvaktslägen just nu. Vi har Oscar Jansson som håller hög kvalitet, säger Magnus Sköldmark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.