Rolf Pettersson tillsammans med sin granne Birgit Ulriksson som drabbas av att Postnord ska sluta dela ut post. Foto: Johan Pisoni / SVT

Rolf och Birgit får hämta sin egen post

Uppdaterad
Publicerad

Rolf Pettersson är en av de boende på Gustavsgatan i Örebro som fått hem ett brev om att han från och med den 7 november inte kommer få någon post i brevlådan. Istället ska han och andra boende i trappuppgången ta sig till Postnords huvudkontor för att hämta sin post.

Orsaken till att Postnord från och med 7 november ska sluta att dela ut posten på Gustavsgatan ska enligt företaget bero på att brevbärarna utsätts för arbetsmiljörisker.

Läs också: Postnord: Nu slutar vi dela ut posten

Poststrulet

– Det har ju fungerat i alla år, hur det plötsligt kan ha blivit så farligt förstår jag inte, säger Rolf Pettersson som bor på adressen och fått meddelandet om indragningen i sitt brevinkast.

”En rättighet”

De boende ska nu istället ta sig till Postnords huvudkontor för att hämta ut sin post med legitimation. Det är långt ifrån en bra lösning för alla tycker Rolf.

– Vi är ju många som bor här och vissa är äldre och har rullatorer, hur ska det gå om alla måste ta sig iväg för att hämta sin post? Det är väl en rättighet att få brev hem till sig, säger Rolf Pettersson.

Läs också: Brevbärare har fått nog av ”råttfällor”

Sköter brevbärarens jobb

Enligt Rolf finns det inga problem med brevlådan, den är varken trög eller trasig och det finns helt fungerande belysning i trapphuset.

– Postkontoret har ju bara särskilda öppettider, om de ska kräva att man ska hämta sin egen post får de ju se till att de har öppet hela tiden, säger Rolf Pettersson.

– Om det är så att de har brist på personal verkar det ju väldigt lägligt att vi ska få hämta vår post själva och sköta deras jobb, säger Rolf Pettersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Poststrulet

Mer i ämnet