Foto: Linda Magnusson / SVT

Rosa promenad i gråvädret

Uppdaterad
Publicerad

Cancerfondens kampanj Rosa bandet pågår under oktober varje år för att samla in pengar till cancerforskning. I Hallsberg bestämde sig brukshundsklubben att dra sitt strå till stacken genom att anordna en rosa promenad.

Regn och rusk drog in över Hallsberg när brukshundsklubben samlades på en parkering i centrum.

Foto: Linda Magnusson

– Vi har bjudit in hundägare att gå med oss tillsammans över stan, förklarar Emelie Hörman på Hallsbergs Brukshundsklubb. Varje startande får betala 40 kronor i avgift men då får man också en lott som man kan vinna fina priser på.

Emelie Hörman, Hallsbergs brukshundsklubb Foto: Linda Magnusson / SVT

Behållningen från promenaden går oavkortat till insamlingen Rosa Bandet.

Dagen till ära hade både hussar, mattar och hundar klätt sig i rosa. Det blev en märkbar kontrast mot den grå oktoberhimlen som tidvis bjöd på regn.

– Vi tycker att det här är en bra sak att stödja. Sen brukar hundägare vara tåliga så vi hoppas att de inte blir avskräckta av vädret.

Foto: Linda Magnusson / SVT

Brukshundsklubben som hoppats på 30-40 deltagare kunde senare räkna in hela 110 ekipage som deltog i promenaden. Sammanlagt samlade man in drygt 6000 kronor.

2015 slutade summan på 2000 kronor då cirka 30 personer och hundar deltog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.