Skatteverket vill göra det möjligt för snabba deklaranter att få tillbaka på skatten redan till påsk. Foto: TT

Så får du tillbaka på skatten till påsk

Uppdaterad
Publicerad

Nu kan du få skatteåterbäringen redan till påsk. Men då krävs att du har en digitala brevlåda för myndighetspost.

Den 2 maj är sista dagen att deklarera och tidigare år har de första fått sin skatteåterbäring kring midsommar. Nu vill Skatteverket göra det möjligt att få tillbaka på skatten i mitten av april.

Det som krävs är att man skaffar en digital brevlåda för myndighetspost och anmäler ett bankkonto för skatteåterbäring senast den 1 mars. Deklarationen ska sedan godkännas digitalt senast den 29 mars.

– Det här gäller alltså inte de som ska lägga till eller ändra i sin deklaration, utan bara de som behöver godkänna den, säger Susanne Bronegård, Skatteinformatör i Örebro.

”All information samlad”

Just nu har en miljon svenskar en digital brevlåda för myndighetspost. Nu hoppas Skatteverket att fler ska vilja ta emot sin post digitalt.

– Det är enkelt och man får snabbare besked. Dessutom är all information från oss samlat på ett ställe, säger Susanne Bronegård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.