Timo Silvola från Degerfors har många medaljer på meritlistan. Foto: Arkiv, SVT

Silvola tog länets första SM-medalj

Publicerad

Timo Silvola från Degerfors och hunden Axa tog idag länets första medalj på SM-veckan i Söderhamn. Ekipaget bärgade ett guld i veteranklassen i draghund.

– Axa är en unghund och det var hennes första ordentliga tävling. Hon har väldigt bra kapacitet och stundtals körde hon riktigt bra, säger Timo Silvola.

SM-guldet var 51-åringa Silvolas åttonde och på meritlistan hittar vi flera EM- och VM-medaljer. Under fredag och lördag jagar han ytterligare SM-medaljer.

– Då ställs jag mot den riktiga Sverigeeliten. Jag har ju alltid som ambition att ta medalj, men jag vet att det blir svårt. Det krävs ett riktigt bra race, säger han som då tävlar med Axas mamma Susa.

Sambon debuterar

Silvola bor i Degerfors, men tävlar för Hällefors BK precis som sambon Li Hultgård. Hon har två SM-silver på barmark och på lördag gör hon SM-debut på snö.

– Jag hoppas på att få en bra känsla. Det är en pålitlig vovve och jag ser det som en bra erfarenhet, säger Li Hultgård som tävlar med Susas bror Puls.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.