Räddningstjänst, ambulans och polis kallades till platsen. Foto: Jesper Mattsson/SVT

Skolbuss väjde undan tankbil: ”De har haft änglavakt!”

Uppdaterad
Publicerad

En buss körde ner i diket efter att ha väjt undan ett skenande tankbilssläp söder om Grythyttan. Sex personer ska ha fått lindriga skador.

Det var vid lunchtid på tisdagen som olyckan inträffade på väg 205 i höjd med Skatviken, söder om Grythyttan. Enligt Peter Karlsson, insatsledare på Bergslagens räddningstjänst, ska en tankbil ha fått sladd i en kurva, släpet ska ha släppt och åkt in i en buss.

– De har haft änglavakt! Nu lyckades busschauffören väja undan i sista stund, så släpet träffade inte rakt framifrån, säger Peter Karlsson.

Snökaos i Örebro län

Flera förda till sjukhus

I bussen fanns 25 studenter vid Örebro universitet som var på väg till Hjulsjö på en studieresa. Av dem ska fem personer ha förts till sjukhus med lättare skärskador. Även lastbilschauffören ska ha fått lättare skador.

– Det är klart att de blev chockade. Det är en väldigt obehaglig upplevelse att vara med om, säger Peter Karlsson.

Räddningstjänst, ambulans och polis kallades till platsen. Även en ambulanshelikopter skickades ut, men lämnade ganska snart insatsen.

Vägen avstängd

Enligt Trafikverket var det mycket halt på platsen och vägen var avstängd mellan Kedjeåsen och Åsen.

– Det har varit en kraftig kollision, men det var en väldig tur att tankbilen var tom. Släpet ligger i diket och dragbilen står en bit därifrån, säger SVT:s reporter Jesper Mattsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Snökaos i Örebro län

Mer i ämnet