Ritas Hotell i Ställdalen, som är ett asylboende, får nu skarp kritik av Ljusnarsbergs kommuns inspektörer för hur man hanterar livsmedel.
Vid en inspektion fann inspektörerna bland annat brister vid tillagningen av mat och man anmärkte också på ett stort antal brister vad gäller hygien och rengöring i lokalern:
- Rutiner för livsmedelssäkerheten saknades.
- Tvål och handdukar saknades vid personalens handfat.
- Bristande rengöring av serveringsbänk, kylskåp och frysbox.
- Temperaturer vid tillagning kontrollerades inte.
- Rå kyckling förvarades i rumstemperatur.
- Disktrasorna som användes var smutsiga.
- Trasiga lister och golvmattor gör det svårt att hålla rent.
Nu kommer företaget som driver köket att kontakta Anticimex för att gå igenom rutiner vid livsmedelshanteringen.
Hotellet gör dagligen ca 250 portioner av frukost, lunch och middag till de boende.