Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när tågentusiasterna bygger upp modelljärnvägen i gympasalen. Foto: Malin Gotlin/SVT

Stolta entusiaster visade upp modelljärnväg i Pålsboda

Publicerad

En järnväg i moduler, sammanfogad till 100 meter tågglädje, stod på lördagen uppställd i Folkaboskolans sporthall i Pålsboda.

Varje modul är ungefär en meter lång och byggd av medlemmar i föreningen Mälarmodulmöten. På lördagen visade modelltågsentusiasterna upp den imponerande banan för besökare.

– Jag har 15 moduler med mig. En del andra har ingen, men har kommit hit för att hjälpa till att sätta ihop alla delar, säger Tomas Johansson, ledamot i föreningen och boende i Pålsboda.

Föreningen har ungefär 100 medlemmar i Mälardalen och Örebro län och då och då bjuder de in till träffar på olika platser. Och att bygga en bit är inte svårt menar Tomas Johansson.

– Man behöver bara bygga en liten bit, gavlar finns färdiga om man inte vill bygga själv och så kan man koppla in den och vara med och köra.

Starta klippet för att höra med om modelljärnvägen på träffen i Pålsboda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.