Stora kostnader efter hot

Uppdaterad
Publicerad

Avstängningen av Örebro universitet har inneburit stora kostnader men rektor Jens Schollin säger att de inte kommer att söka skadestånd.

Att stänga ett helt universitet har konsekvenser inte bara för elever och personal som inte kan komma dit. Det kostar dessutom pengar.

– Naturligtvis blir det ett antal parter som kommer att få minskade intäkter på grund av det här. Tittar man totalt sett på universitetet så är det ingen egentligen som jobbar särskilt mycket den här dagen, så att visst kostar det här pengar, absolut! säger Erik Nilsson, säkerhetsansvarig på universitetet.

Oklar summa

Hur mycket pengar det rör sig om har Universitetet ännu inte hunnit räkna på. Klart är dock att de inte tänker kräva något skadestånd från den minderåriga flickan som erkänt hotet.

– Vilka summor det handlar om är inget man kan säga något om än så länge, men det vore orimligt att kräva flickan på skadestånd, säger Jens Schollin, rektor på Örebro universitet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.