Foto: Jesper Mattsson

Strippklubben planerar att hålla fortsatt öppet

Uppdaterad
Publicerad

Den strippklubb som stängdes av flera myndigheter med hjälp av polisen under natten till söndagen planerar att hålla öppet kommande helg.

Insatsen som stängde strippklubben på Holmen i Örebro genomfördes under natten till söndagen. Lokalen stängdes då med omedelbar verkan.

Trots att räddningstjänsten uppgett att det finns flera brister gällande utrymning och att det saknades nödutgångar meddelar klubben nu att de planerar att hålla öppet i helgen – med polistema.

– Lokalen är stängd och de får inte bedriva verksamhet där så länge de inte har åtgärdat de saker som är felaktiga just nu. Jag har svårt att tro att de har gjort det, säger Annika Laestadius, chef för lokalpolisområde Örebro.

Polisen har haft bevakning på lokalen under en längre period och kunde under helgens insats konstatera att det skedde flera misstänkta brott i lokalen. Förutom att klubben bedrev en offentlig tillställning utan tillstånd upptäckte polisen misstänkta brott mot knivlagen och narkotikabrott.

Trots det menar alltså klubben att de kommer ha öppet i helgen.

Vad kommer polisen göra nu?

– Det kan jag inte gå in på, för vi gör ju tjänsteåtgärder utifrån behovet. Men vi kommer ju kontrollera att lagar och regler följs. Det ligger i polisens grunduppdrag, säger Annika Laestadius.

Polisen har ett möte i eftermiddag där det fortsatta arbetet kommer diskuteras tillsammans med fler parter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.