Foto: Jesper Mattsson / SVT

Tio års planer är över – idag invigdes nya Truckstop

Uppdaterad
Publicerad

Turerna har varit många, både för och emot, den nya lastbilsanläggningen i Örebro. Olika förslag har diskuterats men nu är det klart och idag klipptes bandet till Örebro Truckstop.

– Äntligen måste man väl säga. Efter nästan tio års arbete så har vi ju äntligen ett truckstop här i Örebroregionen, säger kommunstyrelseordförande Lena Baastad (S) som fick klippa invigningsbandet idag.

Örebro Truckstop ligger i Berglunda strax söder om Örebro, där E18 och E20 möts och närmare 9 000 lastbilar passerar varje dygn. På den nya anläggningen finns motell, restaurang, servicemöjligheter och en bevakad parkering.

– Det blir skitbra, säger lastbilschauffören Camilla Klockare Gustafsson. Bevakad parkering är ju perfekt. Det är mycket dieselstölder, tyvärr, så det blir kanon.

Hela kalaset har kostat omkring 200 miljoner kronor och av den summan har kommunen investerat omkring 30 miljoner i den bevakade parkeringen. Örebroregionen anses som ett viktigt logistikcentrum eftersom många företag för tung trafik har sina lager här och därför ser kommunen det här som en bra investering.

– Det handlar om trafiksäkerhet. Hela den här samlingen bidrar ju till att stärka Örebros som logistikregion och på så sätt också skapa fler arbetstillfällen i vår region, säger Baastad.

– Det känns jättebra! Det kommer att bli kanon där uppe, säger Lars-Inge Segerholm, marknadschef på Örebro Truckstop. Det kommer att expandera i framtiden, alla tomter är redan bokade av företag som vill etablera sig i området.

Du ser ett inslag från invigningen här på webben och i våra sändningar i SVT1 19:15.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.