Foto: SVT

Två års fängelse för gängmedlem

Uppdaterad
Publicerad

Det blev två års fängelse för den 34-årige man som har kopplingar till ett av de två kriminella gängen som drabbat samman i Örebro. Han döms för stöld och grovt vapenbrott.

Till en början var 34-åringen en av de två män som blev häktade, misstänkta för mordförsök efter en skottlossning vid en sportbar i Kumla. Bevisen för mordförsök räckte aldrig till och det hela slutade alltså med att 34-åringen idag dömdes för grovt vapeninnehav och stöld.

Skottlossningen inträffade den 8 december i fjol. Två personer ska, enligt polisens berättelse då, ha skjutit en man i 25-års åldern inne på sportbaren genom fönstret med ett flertal skott.

Gängkriget i Örebro

Mannen fick föras till sjukhus med allvarliga skador, men klarade sig. Den skjutne mannen var känd av polisen sedan tidigare som medlem i ett av de rivaliserande kriminella gängen.

Vid rättegången den 1 april var ett 50-tal personer med kopplingar till de två kriminella gäng på plats utanför tingsrätten. Vår reporter på plats rapporterade då om att stämningen var hotful.

Polisen lyckades den gången hålla isär gängen genom att föra in de femton medlemmarna från det mindre gänget i en buss och köra iväg dem tre mil österut, till Odensbacken, och släppa av dem där.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängkriget i Örebro

Mer i ämnet