Foto: SVT

Ungdomsgården står fortfarande tom

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Träffpunkt Oxhagen kunnat flytta in i lokalen men för fritidsverksamheten dröjer det. För dem blir det ingen inflyttning förrän i början av nästa år.

– Det känns såklart tråkigt att vi ännu inte är på plats i Oxhagen, säger Ulf Lindin.

Det var i maj i år som den i stort sett färdiga lokalen mitt i Oxhagen sattes i brand. Lokalen var tänkt att hysa plats åt flera olika föreningar och verksamheter i bostadsområdet, som Träffpunkt Oxhagen, PRO och för fritidsverksamhet.

Ser fram mot flytten

Träffpunkt Oxhagen har nyligen kunnat flytta in i sin del av lokalen. Det var i den del som fritidsgården ska ha sin verksamhet i som branden startade och därför blev den delen av lokalen mest skadad.

Oro i västra Örebro

– Det är en bra plats som ger oss möjligheter att samarbeta med flera föreningar i området i en fin lokal. Självklart ser vi fram mot flytten jättemycket, säger Ulf Lindin, som är verksamhetschef för fritidsverksamheten vid kommunen.

Men inflyttningen dröjer för fritidsgården. Enligt Öbo är renovationen i full gång men det dröjer till nästa år innan fritidsgården kan flytta in.

– Renoveringsarbetet är i full gång och vi har haft inflyttning i halva lokalen nu i oktober. Men inflyttning intill den gamla pizzeria-delen, som fritidsgården ska vara i dröjer till februari nästa år, säger Andreas Hammarbäck, distriktschef för Varberga/Oxhagen vid Öbo.

”Bedrövligt och jättetråkigt”

Trots branden har fritidsgården kunnat ha sin verksamhet i gång, men i den gamla lokalen i Haga centrum. Ulf Lindin tycker det är tråkigt att en liten del i bostadsområdet förstör för så många.

 – I vårt yrke träffar vi många fantastiska barn och ungdomar i de här områdena. De tycker såklart precis som vi att det som hänt är bedrövligt och jättetråkigt, säger Ulf Lindin.

Kostnaden för att renovera den brandskadade lokalen kommer enligt ÖBO:s beräkningar landa på åtta miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oro i västra Örebro

Mer i ämnet