Foto: SVT

Två av de gripna släppta på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Två av de personer som misstänkts för fredagens mord på ett asylboende i länet har försatts på fri fot. Det bekräftade utredningens tidigare åklagare, Karin Lindell, för SVT under söndagseftermiddagen.

Männen som greps är födda 1983, 1988 och 1989. Försvarsadvokaten till mannen född 1988 har meddelats av polisen att hans klient har släppts på fri fot.

– Jag fick besked om detta ja. Det var allvarliga anklagelser som riktades mot honom så jag räknar med att de avskrivs. Men mer information än så har jag inte fått, säger Stefan Barandth, advokat.

Knivdådet på asylboendet i Lindesberg

Åklagare Karin Lindell kan bekräfta för SVT att detta stämmer.

– Jag har lämnat ärendet vidare, men jag kan bekräfta att två personer har försatts på fri fot, säger hon.

Även mannen född 1989 är sedan klockan 15.38 frisläppt, enligt polisen.

Johan Wallenius, vakthavande befäl vid Örebropolisen, har sökt kammaråklagare Louise Helleday, som håller i ärendet, men inte fått tag på henne. Men hans slutsats efter frigivandet är att misstankarna mot de nu släppta männen är avskrivna.

– I och med att de har frigett dem, och i och med att det är obligatorisk häktning om man är misstänkt för mord, så antar jag att misstankarna är borta. Men det är bara ett antagande, och inget bekräftande, säger Johan Wallenius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet på asylboendet i Lindesberg

Mer i ämnet