Foto: Jonas Mathsson /SVT

”Betyder väldigt mycket”

Uppdaterad
Publicerad

Örebro blev på söndagen utsedd till Sveriges näst bästa idrottsstad. En utmärkelse som länets idrottsförbund nu hoppas ska ge ringar på vattnet i form av fler stora arrangemang till staden.

Så sent som i vintras fick Örebro arrangera SM-veckan. Och nu när staden åter är tillbaka i toppskiktet bland idrottsstäder i Sverige hoppas man nu på att få hit flera idrottsarrangemang framöver.

– Jag hoppas att vi ska få fler sådana stora arrangemang. Inte minst inom vinteridrotten, säger Marie-Louise Forsberg Fransson, ordförande i Örebro läns idrottsförbund.

Sveriges bästa idrottsstad 2015

Och att Örebro i år blev utsedd till Sveriges nästa bästa idrottstad tror Forsberg Fransson kommer öka chanserna.

– Jag tror att det spelar roll. Även att vi gör ett bra arrangemang tillsammans, som vi gjorde då under SM-veckan, kan göra att vi får sådana arrangemang igen.

2011 vann Örebro utmärkelsen som Sveriges bästa idrottsstad. Efter det följde några magra år fram till årets andraplats.

– Det betyder väldigt mycket för alla idrottsutövare och alla ideela krafter runt omkring. Det är jättekul, säger Forsberg Fransson och tillägger:

– Naturligtvis siktar vi alltid på guldplats, men vi kommer igen. Örebro är en sådan fantastisk stad att jobba i när det gäller idrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sveriges bästa idrottsstad 2015

Mer i ämnet