I helgen kommer solen då blir det mer sådant här. Foto: Jeanette Hellberg

Vinnaren av veckans sommarbild

Uppdaterad
Publicerad

Priset den här veckan går till Jeanette Hellberg i Mölnlycke. Grattis!

Vi på redaktionen har fått in rekordmånga, jättefina bilder den här veckan. Antalet visar ocskå på en otrolig variation av olika sätt att fånga sommaren.

Det har minst sagt varit svårt att kora en vinnare men efter mycket om och men blev det alltså Jenanette Hellberg i Mölnlycke som kammar hem förstaplatsen den här veckan.

sommarbilden 2014 – tvärsnytt

– Det känns jätteskoj, säger hon.

Motiveringen är som följer: Med knivskarp precision har Jeanette lyckats fånga den sinnesstäming som vi alla antagligen känner när vi ligger och myser på en sandstrand en solig sommardag i vårt avlånga land, oavsett om man är människa eller djur.

Bilden togs i slutet på juli. Den visar Jeanettes hund Dexter som ligger och gottar sig i solskenet.

Härmed drar nästa vecko-tävling igång! Kära tittare och läsare, fortsätt att ta bilder och skicka in till tvarsnytt@svt.se. Det kan bli just DU som vinner nästa gång.

Ps. Om ni knäpper kort med mobilkameran, glöm inte att hålla den i liggande läge. Annars måste vi beskära bilden, vilket vi helst inte vill med anledning av att så mycket i bilden försvinner då.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

sommarbilden 2014 – tvärsnytt

Mer i ämnet