Weinstock om säsongsslutet: ”En enda stor tomhet”

Uppdaterad
Publicerad

”Det är bara en enda stor tomhet”. Så sammanfattar Örebro Hockeys forward Marcus Weinstock känslan efter att säsongen tagit slut mot Växjö under måndagskvällen.

Henrik Löwdahl slog in 4–3 till Örebro på en målvaktsretur två minuter före slutet i den sjätte kvartsfinalen mot Växjö. Då talade det mesta för att Örebro skulle lyckas tvinga fram en sjunde och avgörande match.

Men Växjös Jani Lajunen slog till endast 14 sekunder från slutet, och i förlängningen tryckte Tomi Kallio in segerpucken. Växjö till semifinal, säsongen över för Örebro Hockey.

SHL

– Det är bara en enda stor tomhet. Det är det här man krigat för hela säsongen och tränat för under sommaren, säger Örebros forward Marcus Weinstock till SVT Tvärsnytt.

”Jätterolig säsong”

Trots måndagens bittra säsongsslut har Weinstock lyckats landa lite mitt i all besvikelse.

– Det har väl gått att landa hyfsat. Men det kommer nog ta ett tag innan man har smält alla intryck, säger han och tillägger:

– Man får se tillbaka på en jätterolig säsong med Örebro Hockey. Någonting vi kan ta med oss är att vi har pressat en guldfavorit till sex matcher. Det är två sudden-avgöranden från att vi står i semifinal.

Det rådde närmast elektrisk stämning i hemmahallen under kvartsfinalserien. Och Weinstock är inte sen med att hylla hemmapubliken.

Ett år kvar på kontraktet

– Vi har haft en fruktansvärt bra publik hela året. Det har varit fullt under i stort sett alla matcher. De har stöttat oss till hundra procent och det är vi väldigt tacksamma för.

Vad som nu kommer hända med Örebros trupp är oklart. För Weinstocks del blir det dock minst ett år till i klubben.

– Jag har ett år kvar på mitt kontrakt. Jag och familjen trivs fantastiskt bra här i Örebro. Vi har köpt hus och rotat oss riktigt mycket. Sen är det som det är i den här branschen, man vet aldrig var man befinner sig när kontraktstiden tar slut, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet