17-åring omhäktades av domstolen i Wien

Uppdaterad
Publicerad

Den 17-åriga flicka från Linköping som greps i Österrike och misstänks ha varit på väg till Syrien, omhäktades idag för ytterligare en månad framåt av domstolen i Wien.

Det var den 5 december som flickan greps i Wien, sedan familjen lyckats spåra flickans telefon och informerat polisen i Österrike.

Enligt sin egen familj planerade hon att ansluta sig till terrorgruppen Islamiska staten, vilket är ett brott enligt österrikisk lag. Själv bestrider hon att hon har sådana kontakter eller att hon skulle ha varit på väg till Syrien när hon greps.

17-åring misstänkt för IS-resa

– Hon är fortfarande häktad och i dag beslutades att häktningen förlängs med en månad. Utredningen pågår fortfarande, säger Christina Salzborn, domare i regionala domstolen för brottsmålsärenden i Wien, till P4 Östergötland.

Samtidigt med den österrikiska utredningen utreds svenska kopplingar i en parallell utredning av internationella åklagarkammaren i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

17-åring misstänkt för IS-resa

Mer i ämnet