Den här bilden lades upp på nätet strax efter mordet i Skäggetorp. Foto: Mordarosten

22-åring häktad för inblandning i gängmord

Uppdaterad
Publicerad

En 22-årig man som på onsdagskvällen anhölls misstänkt för inblandning i dödsskjutningen av en 18-årig man den 28 juli i Linköping häktades i dag på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord.

– Under förhandlingens gång beslöt jag att ändra brottsrubriceringen från mord till medhjälp, säger chefsåklagare Anna Carlsson Lundh.

Förra veckan häktades en 24-årig man misstänkt för mord i samma ärende. Totalt har 21 personer nu delgivits misstanke och varit frihetsberövade i utredningen av de dödande skotten i stadsdelen Skäggetorp.

Gängmord i Linköping

Åtal mot 22-åringen ska vara väckt senast den 19 september.

22-åringen är sedan tidigare känd av polisen och har enligt Correns poliskällor kopplingar till det kriminella gänget Black Cobra. Han misstänks bland annat för att ha skjutit en 19-årig man i Tinnerö naturreservat. 19-åringen skadades allvarligt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängmord i Linköping

Mer i ämnet