Foto: Niklas Luks

24-åring häktad för Linköpingsmord

Uppdaterad
Publicerad

Den 24-årige man som suttit anhållen misstänkt för mordet på en 18-årig man i Skäggetorp i somras häktades i dag vid Linköpings tingsrätt.

24-åringen greps i torsdags misstänkt för dödsskjutningen och polisen genomförde i samband med detta husrannsakan i en lägenhet kopplad till mannen.

Vid dagens häktningsförhandling beslutade tingsrätten att på sannolika skäl häkta mannen misstänkt för mordet. Det är den högre graden av misstanke.

Gängmord i Linköping

Skott från flera vapen

Orsaken är att det bedöms finnas risk för att mannen kan fortsätta begå brott eller försvåra utredningen.

Men enligt kammaråklagare Helene Gestrin är det ännu inte utrett om det var just 24-åringens kulor som dödade 18-åringen.

– Vi vet att det har förekommit skottlossning från flera vapen och vilket eller vilka vapen det är som har skjutit just dödande skott är en del av vår utredning. Vi får se hur långt vi kommer med den delen, säger Gestrin.

Många misstänkta

Det var i slutet av juli som en 18-årig linköpingsbo sköts till döds i vad som beskrivs som en gänguppgörelse. Under utredningens gång har sammanlagt ett 20-tal män delgivits misstanke om brott, men innan 24-åringens häktning har samtliga tidigare misstänkta försatts på fri fot.

24-åringen är känd av polis sedan tidigare och har flera gånger varit inblandad i gängbråk under det senaste halvåret. Vid häktningsförhandlingarna i dag nekade han till brott.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängmord i Linköping

Mer i ämnet