Brottsplatsundersökning Foto: Niklas Luks

27-åring häktad för brutalt mordförsök på kvinna

Uppdaterad
Publicerad

En 27-årig man häktades av Norrköpings tingsrätt på tisdagsmorgonen för den brutala misshandeln av en kvinna i Kolmården i fredags.

– Tingsrätten gick på min bedömning och häktade mannen som misstänkt på sannolika skäl, säger kammaråklagare Marie Kronqvist Berg.

Minns inget

Den misstänkte 27-åringen har inte gjort några medgivanden i de förhör som hållits.

Mordförsök i Kolmården

– Han säger att han inte har några minnen från händelsen och menar att han varken kan erkänna eller förneka, säger Marie Kronqvist Berg.

Hur ser du på bevisläget?

– Det finns mycket kvar att göra i utredningen, men det föreligger som sagt sannolika skäl.

Åtal ska vara väckt den 28 juni.

Tillståndet stabilt

Det var på fredagseftermiddagen som polisen larmades till en adress i Kolmården utanför Norrköping där en kvinna hade misshandlats mycket svårt.

Kvinnan vårdades efter misshandeln på Vrinnevisjukhusets intensivvårdsavdelning för allvarliga skador. Tillståndet förvärrades under helgen och hon flyttades till Universitetssjukhuset i Linköping.

Idag betecknas kvinnans tillstånd som allvarligt, men stabilt. Hon vårdas nu återigen på Vrinnevisjukhuset och kommer under dagen flyttas från intensiven till en vårdavdelning.

Hade relation

Enligt kammaråklagare Marie Kronqvist Berg kände mannen och kvinnan varandra.

– De hade haft en kortare relation, vad vi känner till, säger Marie Kronqvist Berg till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök i Kolmården

Mer i ämnet