Ulrik Lindahl och Koshi Hamedi. Foto: Privat

3D-företag i Linköping köps upp av Microsoft

Uppdaterad
Publicerad

Efter 10 år och stora framgångar inom dataspelsvärlden så blir nu Linköpingsföretaget Donya Labs en del av Microsoftkoncernen. Det rapporterar nyhetssajten Breakit.

Köpet innebär att Microsoft för första gången etablerar sig i Linköping, berättar Fredrik Malmström, investeringsansvarig på Almi Invest:

– Microsoft har sagt att man ska fortstätta verksamheten i Linköping och ha 20-25 anställda, vi hoppas ju att det kommer att fördubblas så småningom.

Han berättar att som delägare innebär det här att För Almi Invest igör en av våra bästa affärer någonsin.

Donya Labs grundades av Ulrik Lindahl och Koshi Hamedi. Koshi Hamedi berättar att deras 3D-mjukvara finns i 80 procent av världens ledande dataspel, som Halo, Guild Wars och World of Warcraft.

– De senaste två åren har det varit väldigt stort fokus på 3D och Viritual Reality så när Microsoft gick ut för ett par månader sedan och sa att man tänker satsa på 3D för alla, så var vi ett företag som passade in i den strategin.

Prissumman är okänd, men att grundarna blir mångmiljonärer nu förnekar Koshi Hamedi inte:

– Det är klart att det är speciellt när ens livsverk säljs, men vi kan ju inte få ett högre betyg än att köpas upp av världens största mjukvaruföretag och vi är glada över att få bli en del av den koncernen nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.