Ännu en klubbdirektör har lämnat IFK

Uppdaterad
Publicerad

Patrik Selin blev inte kvar ens ett år i fotbollsklubben

Det har varit turbulent på klubbdirektörsposten i IFK Norrköping de senaste åren.

2013 fick Krister Eriksson sluta som klubbdirektör. Magnus Karlsson tog över och lyckades behålla jobbet i 1,5 år. Efter honom hade Håkan Wetell uppdraget ett tag, innan Patrik Selin, i januari ifjol presenterades som IFKs nye klubbdirektör.

I en intervju med SVT Öst (se den här) då sa han att han trodde att han skulle bli den klubbdirektör som suttit längst på sin post, så blev det inte.

I november organiserade klubbens styrelse om i ledningen, Selin fick inte vara klubbdirektör längre, den tjänsten försvann, istället skulle han ha hand om marknadsfrågor och merchandise. Som nytt toppnamn utsågs istället styrelsemedlemen David Bergström, med den nya titeln Koncern-VD.

Till tidningen NT säger Selin:

– Det är så odramatiskt som det kan bli. När vi gjorde förändringen i organisationen kändes det jättebra för tillfället. Sen har det väl sakta men säkert växt fram att jag kanske vill göra något annat. Det är helt naturligt.

Och på frågan vad han ska göra istället svarar han:

– Vi får se. Det finns lite smågrejer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.