Muharrem Demirok, ordförande i ÅFF

Åtvidabergs FF riskerar stort minus

Uppdaterad
Publicerad

Åtvidabergs FF vidtar nu en rad åtgärder för att rädda ekonomin i år. Samtidigt är ordföranden, Muharrem Demirok, hoppfull inför 2017.

Knappt två miljoner kronor i underskott. Så ser prognosen ut för anrika fotbollsklubben Åtvidabergs FF i år. Anledningarna är flera.

Nya säljare

En är vikande marknadsintäkter, det vill säga intäkter från sponsorer och annan försäljning.

– Där har vi nu anlitat nya säljare och vi ser redan att det gett resultat, säger Muharrem Demirok till SVT Nyheter Öst.

En annan anledning till underskottet är att publintäkterna varit för låga. Även om klubben är nöjd med tillströmningen av åskådare efter nedflyttningen från allsvenskan har det inte räckt till för att täcka kostnaderna per match.

Byter ut de färska bullarna

Muharrem Demirok säger att det nu gäller att hitta besparingar som var för sig är små men tillsammans ger effekt. Ett konkret exempel är att byta ut de färska bullarna till årskortsinnehavarna mot inplastade bakverk.

– Förut slängdes det en hel del när det blev bullar över, men nu kan vi spara dem till nästa match istället.

Men även om det ser kärvt ut nu tror Muharrem Demirok inte att elitlicensen är i fara. Det finns ett eget kapital att ta av för att få en budget i balans.

– 2016 är det tuffa året. 2017 ser mycket bättre ut, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.