Avspärrningarna är hävda

Uppdaterad
Publicerad

Det var vid 11-tiden på onsdagen som polisen fick larm om ett mystiskt paket som ska ha luktat svavel. Delar av centrala Visby spärrades då av.

Nu släpper polisen på avspärrningarna för att paketet är flyttat från platsen.

– Paketet finns på en säker plats och det finns ingen fara för allmänheten, säger Ayman Aboulaich, presstalesperson hos Gotlandspolisen.

Leverans från budfirma

Det var en butiksägare som vid en leverans av varor från en budfirma upptäckte att ett av paketen avvek och verkade ovanligt. Det ska bland annat ha luktat svavel. Därför larmades polisen, som då spärrade av delar av Södra Murgatan och Adelsgatan i centrala Visby.

– Vi hanterar dessa ärenden på det här sättet. Är det oidentifierat så är utgångsläget att vi spärrar av, innan det är identifierat så kan det vara farligt, säger Ayman Aboulaich, presstalesperson hos Gotlandspolisen.

Vad händer nu?

– Paketet är fortfarande oidentifierat. Teknikerna ska gå igenom paketet nu och konstatera om det är farligt eller inte. Det gör man genom en teknisk undersökning, säger Ayman Aboulaich, presstalesperson hos Gotlandspolisen.

Proverna kommer att analyseras på NFC, Nationellt forensiskt centrum, och svar väntas tidigast på fredag. Polisens anmälan är rubricerad som framkallande av fara för annan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.