Ayaan jobbar för trygghet i Skäggetorp

Uppdaterad
Publicerad

Fembarnsmamman Ayaan Mohammud har många vänner och bekanta i Skäggetorp. Genom sitt engagemang vill hon få fler att agera för att få tryggheten tillbaka i stadsdelen efter den senaste tidens oroligheter.

– Någon måste ta det första initiativet. Jag ringde upp polisen och sa ”vad kan vi göra?”, säger Ayaan Mohammud.

Efter sin första kontakt med polisen, bjöd hon in till samtal. Ett 40-tal personer kom till det första mötet, många av dem föräldrar. Bland annat diskuterades nattvandring och sysselsättning för de unga.

Tanken är att kontinuerligt fortsätta med att anordna möten och att samarbeta med polisen.

– Det är väldigt ovanligt. Jag har jobbat många år, men kan inte dra mig till minnes att det har hänt mer än någon gång innan, säger Kenth Almroth, polisinspektör i Linköping.

– Föräldrar försöker alltid göra sitt bästa, tror jag. Men många föräldrar har tappat makten. De känner sig maktlösa, säger Ayaan Mohammud.

I kväll kommer det att hållas ett nytt stormöte med föräldrar, polisen, föreningar, tjänstemän och politiker i Skäggetorpsskolans aula.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.