• Viktigt meddelande:

Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

LVC upp i serieledning efter vinst i Halmstad

Här hittar du söndagens sportresultat.

Strax efter lunchtid drog matchen mellan Sundsvall och LHC i ishockeyns SDHL igång. LHC tog greppet om matchen och lyckades göra tre mål, varav Minnamari Tuominen stod för två av dem, innan den första perioden var slut. Sundsvall svarade dock och perioden slutade 3-2.

I den andra utökade LHC ledningen med två mål för att sedan, i tredje perioden, skicka in ytterligare fyra mål. Minnamari Tuominen stod för två av dem och blev således fyrmålsskytt.

Snöpligt slut

Ungefär samtidigt som hockeyn startade matchen mellan Endre och Linköping i innebandyns Superligan damer. Där tog först hemmalaget Endre ledningen genom mål av Elin Roos. Minuter senare gjorde Anna Wiman mål för Linköping och en stund senare gjorde laget ytterligare ett mål genom Julia Sidklev Persson.

I andra perioden utökade Linköping sin ledning till 3-1 genom Amanda Ljunggren. I tredje period började dock Endre knappa in. Inom loppet av tio minuter lyckades hemmalaget vända 3-1 till 4-3 och matchen slutade därför med förlust för Linköping.

LVC i serieledning

I volleybollens elitserie spelade Linköping seriefinal mot Hylte/Halmstad på bortaplan. Senast lagen möttes vann LVC och det gjorde man även denna gång. Inför 148 åskådare vann Linköping med 0-3 (23–25, 25–27, 20–25) och går därmed upp i serieledning. Bästa poängplockare, Linköping: Martin Larsson 21, Erik Sundberg 16.

Förlust trots storpublik

I Norrköping tog Vita Hästen emot Almtuna under söndagkvällen. Uppsala-laget var starkare vann matchen med 1-5 inför 4087 åskådare. Vita Hästens mål gjordes av Kruise Reddic.