Idrotten har inte bara återhämtat sig utan på många håll även ökat antalet deltagartillfällen i jämförelse med 2019 säger Distriktsidrottschef Kristin Lönnqvist på RF-SISU Östergötland. Foto: Ørn E. Borgen/NTB/TT

Allt fler unga idrottar i Östergötland: ”Mycket glädjande och viktigt”

Uppdaterad
Publicerad

Pandemin innebar ett stort tapp av deltagare för barn- och ungdomsidrotten. Men nu är idrottandet bland barn och ungdomar tillbaka på samma nivåer som före pandemin, det visar nya siffror från Riksidrottsförbundet.

Under pandemin minskade deltagandet kraftigt, men även under 2022 när deltagandet började öka så var det på lägre nivåer i jämförelse med före pandemin.

Men förra året ökade idrottandet i alla kommuner i Östergötland med tre procent i jämförelse med 2019, vilket innebär att idrottandet nu är tillbaka på samma nivåer som före pandemin.

– Mycket glädjande och viktigt. Idrotten har inte bara återhämtat sig utan på många håll även ökat antalet deltagartillfällen i jämförelse med 2019 säger Distriktsidrottschef Kristin Lönnqvist på RF-SISU Östergötland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med i klippet när Ida Blomstrand, samordnare på RF-SISU, besöker Karlshovsskolan i Norrköping. Foto: SVT/ Christian S Zetterdahl

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.