Foto: Arkivbild

Biljakt resulterade i krock – flydde från platsen

Publicerad

En biljakt pågick under långfredagskvällen efter att en bilförare vägrade att stanna för polisen, det skriver Sveriges Radio Gotland.

Det var strax innan 18-tiden som polisen skulle stoppa en bil i Visby då föraren av bilen istället valde att köra vidare, detta rapporterar Sveriges Radio Gotland. En biljakt startade och gick genom Visby.

– De har kört som stollar och en polisbil har observerat dem, sedan har de dragit iväg och kört över massa skyltar och annat, säger Niklas Mattsson, vakthavande befäl polisens ledningscentral i Stockholm till P4 Gotland.

Krockade med annan bil

Under färden körde den flyende bilen in i en annan bil som till följd av det körde av vägen, händelsen ska dock inte ha resulterat i några kända personskador. Därefter ska bilfärden ha slutat då de två personer, som befann sig i den jagade bilen, hoppade ur och försvann från platsen.

Bilen de två personerna färdades i ska ha fått punktering på flera däck och det kom rök från den. Enligt radion var ingen ännu gripen under fredagskvällen och polisen rubricerar händelsen i nuläget som vårdslöshet i trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.