Foto: Viktor Levander/SVT

Brand i centrala Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

En person fick föras till sjukhus efter en brand på Styrmansgatan i centrala Norrköping.

Branden startade strax innan klockan 12.30 i den en lägenheten på andra våningen och spred sig via balkongen upp till lägenheten ovanpå.

– Det är kraftig rök och helt svart på himlen, det verkar brinna mest från den undre lägenheten, säger Viktor Levander, SVT Nyheter Öst reporter på plats.

Räddningtsjänsten fick gå in med rökdykare och en person fick föras till sjukhus.

– Det ska vara frågan om lättare skador, jag har inte hört något annat, säger Stefan Hagdahl, inre befäl Räddningstjänsten Östra Götaland.

Kraftig rök

Inga andra lägenheter i flerfamiljshuset behövde evakueras.

– Vi har inte utrymt fastigheten eftersom branden är koncentrerad till de två lägenheterna, säger Stefan Hagdahl, inre befäl Räddningstjänsten Östra Götaland.

SVT Nyheter Östs reporter Viktor Levander rapporterar från platsen:

– Det är ingen jätteuppståndelse men jag ser flera brandbilar, ambulanser och polisen, säger han.

Strax efter klockan 13 meddelar räddningstjänsten att några fordon har kunnat lämna platsen och att man nu ägnar sig åt eftersläckningsarbete.

Vid 15-tiden hade all räddningspersonal kunnat lämna platsen. Förutom de två värst drabbade lägenheterna blev även en tredje rökskadad och det ska även ha blivit skador på husets fasad.

Startade på balkongen

Exakt hur branden startade är oklart.

– Det ska ha skett någon form av matlagning på balkongen så det är mest troligt att branden startade där, säger Stefan Hagdahl, inre befäl Räddningstjänsten Östra Götaland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.