Bussföraren ska höras idag

Uppdaterad
Publicerad

Idag fortsätter polisens utredning av olyckan öster om Linköping igår kväll. En linjebuss välte och hamnade på taket på en väg öster om Linköping. Fyra personer skadades lindrigt i olyckan och ett tiotal personer fick lättare skador.

– Vi har inte varit med om att någon av våra bussar har hamnat upp och ned på det här sättet tidigare, säger Mattias Näsström, trafikoperativ chef ÖstgötaTrafiken till Östnytt.

Under dagen ska polisen fortsätta att undersöka den bärgade bussen som har flyttats från olycksplatsen. Man ska också tala med busschauffören, som fick föras till sjukhus med lindriga skador efter olyckan.

– Det var en singelolycka och bussen hamnade för långt ut på vägkanten. Varför den gjorde det vet vi inte. Innan vi vet vad olyckan beror på kommer föraren inte att få köra någon buss, säger Mattias Näsström, trafikoperativ chef ÖstgötaTrafiken till Östnytt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.