ÅFF – från ekonomisk kris till plussiffror

Uppdaterad
Publicerad

Åtvidabergs Fotbollförening verkar ha lyckats rädda sin ekonomi.

– Jag är jättestolt över det här, säger klubbordförande Muharrem Demirok.

ÅFF presenterar i dagarna ett plusresultat på drygt en kvarts miljon kronor. Detta efter att de så sent som förra sommaren räknade med en förlust på två miljoner. En del oförutsedda inkomster, omorganiseringar och ett förändrat marknadsarbete har nu gjort att föreningen vänt ett stort minus till plus.

– Det innebär att vi kan försätta satsa på ungdomsverksamheten, vi har aldrig haft en så stor ungdomsverksamhet som vi har idag, säger klubbordförande Muharrem Demirok. Han berättar att föreningen är skuldfri och betalar hyra till kommunen som bytt konstgräset på Kopparvallen.

Muharrem Demirok är i vanliga fall centerpartistiskt kommunalråd i Linköping, men för knappt ett år sedan hoppade han också på uppdraget att bli klubbordförande i ÅFF och han är stolt över det resultat klubben nu kan presentera.

– För Åff betyder det allt att ha en stark och stabil ekonomi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.