Elbilar blev ingen hit på Gotland

Uppdaterad
Publicerad

Gotland sägs vara den perfekta platsen för elbilar, med vindkraften och de relativt korta avstånden. Men trots politikernas vision om den gröna ön rullar det bara sex elbilar på de gotländska vägarna.

Det har gått trögt med elbilsförsäljningen på Gotland. Så trögt att tidigare elbilsentusiasten Johan Bengtsson har gett upp.

– Jag har aldrig varit med om att ha lagt ner så mycket jobb på någonting och inte få någonting tillbaka, säger bilhandlaren Johan Bengtsson.

Tanken var att Gotland skulle ligga i framkant och skulle bli det nya skyltfönstret för elbilar. Både regionen, länsstyrelsen och GEAB satsade. Men ruschen uteblev. Det var för dyrt och för dålig infrastruktur när det gäller laddningsmöjligheter.

– Jag tror att det var helt rätt att vi började. Någonstans måste man börja. Men nu tror jag faktiskt att det är på gång, säger Sven Sandström, Elbil Gotland.

Ser mer i inslaget ovan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.