Foto: Karin Casslén

En anhållen misstänkt för mord

Uppdaterad
Publicerad

Polisen meddelar att en man är anhållen misstänkt för mord och mordförsök efter nattens våldsdåd i Norrköping.

Den 27-årige mannen greps i förmiddags i en hyresfastighet nära platsen där offren påträffades i natt.

– Som läget är nu har vi ingen annan misstänkt, men vi utesluter inte att det kan vara fler inblandade, säger chefsåklagare Torsten Angervåg under polisens presskonferens.

Mord i centrala Norrköping

Lägre misstankegrad

Den anhållne är nu skäligen misstänkt, den lägre graden av misstanke, för mord och försök till mord. Mannen har förhörts och nu arbetar polisen vidare med att kontrollera hans uppgifter och hålla kompletterande förhör med vittnen.

Polisen undersöker fortfarande var brotten kan ha begåtts, men kriminaltekniker ska genomföra en undersökning i den fastighet som mannen greps i.

Samtliga inblandade kända av polisen

Torsten Angervåg bekräftar att de två offren och den misstänkte gärningsmannen är kända av polisen för tidigare brottslighet. 

– Men inte för något brott som jag vill kalla gängrelaterat, säger han.

Motivet till brotten är fortfarande oklart, men enligt Angervåg kan det röra sig om en uppgörelse kopplad till kriminell miljö.

Sent i eftermiddag kommer besked om mannen ska fortsätta vara anhållen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i centrala Norrköping

Mer i ämnet