Fiskare vid strömmen Foto: Fredrik Ahl

Få fiskare vid premiären i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Ett 50-tal fiskare hade lockats till att delta i fiskepremiären i centrala Norrköping.

Det är färre än 2016 säger Kenneth Israelsson verksamhetsansvarig vid Cityfiske i Norrköping till SVT Nyheter Öst. Däremot var premiärfångsten något bättre än året innan.

15 havsöringar och mellan 10 och 15 gösar blev det under den första dagen.

– Det största problemet är att det är dåliga vattenflöden vilket gör att fisken inte går in och att den nappar dåligt, säger Kenneth Israelsson.

Tidigare premiärer har lockat flera hundra fiskare. Men på senare år har både antalet fiskare och antalet fiskar som tagits upp minskat.

I år valde Cityfiske att tidigarelägga premiären med en månad för att innehavarna av fiskekort ska få så mycket valuta som möjligt för sina pengar.

Förra året förstördes premiären av att en säl hade tagit sig in i City och skrämde undan den fisk som fanns. Kenneth Israelsson har dock inte gett upp hoppet om att åter få se en premiär med flera hundra deltagare.

– Vi ska dansa regndans och sätta ut mer fisk, framförallt lax för att vända det här, avslutar Kenneth Israelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.