Foto: Viktor Risling

Fikasugen räv på Gotland

Uppdaterad
Publicerad

En räv i trakten av Grötlingbo tog sig igår friheten att bjuda in sig själv på kaffe.

Den unga räven verkar inte alls vara rädd för människor.

– Nej, inte det minsta. Den var till och med fram och luktade på min hand, berättar Viktor Risling för SVT Nyheter.

Viktor Risling från Stockholm brukar hälsa på sin mor en vecka varje år. Familjen är sommargotlänningar sedan mitten av åttiotalet. Igår fick dock stockholmarna i Grötlingbo ett något ovanligt besök.

En räv närmade sig människorna, som satt och fikade. Kaffet hade svalnat och blivit lite ljummet vilket tydligen passade räven alldeles utomordentligt. Den stoppade helt enkelt in nosen i koppen och drack av den mörka drycken. Samtidigt passade Viktor på att ta bilder.

Har visat sig nyfiken

Räven har setts tidigare, men då har den mest kikat in genom fönster och varit allmänt nyfiken. Den har också roat sig med att stjäla sandaler, som sedan hittats i närheten av huset.

Igår var första gången som räven vågade sig så nära att den lät sig smaka från kaffebordet. Idag återkom den – lagom till eftermiddagsfikat hos familjen Risling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.