Flyktingar ska få bo i två nya torn

Uppdaterad
Publicerad

Kommunen ska hyra 169 lägenheter i torn som byggs vid Linköpings Arena

Det har funnits idéer om att bygga modulhus i Mjärdevi och Vallastaden åt nyanlända, men så blir det alltså inte. Två nya torn kommer inom kort att börja byggas i anslutning till fotbollsarenan och där ska kommunen hyra in sig.

– Med det här erbjudandet som vi fått från byggherren så kommer inte modulhusen att behövas. Modulbyggen har blivit väldigt dyra så den här lösningen är bättre ekonomiskt, säger Kristina Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande.

Hon säger att kostnaderna för hyrorna i stor utsträckning att täckas av staten och att inflyttning beräknas ske i slutet av 2017. Lägenheterna är på 28 kvadratmeter med kök, toalett med dusch. Av de sammanlagt 200 lägenheter som ska byggas så kommer kommunen att hyra 169.

– Vi har skrivit avtal på åtta år, men lägenheterna kan komma att nyttjas till annat än just anvisningsplatser. Till exempel som studentlägenheter, säger Kristina Edlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.