Se när Jimmy Kindström berättar om den olycksdrabbade och kurviga väg 211 Foto: SVT

Följ med bärgaren Jimmy längs olycksvägen med 26 osäkra kurvor

Uppdaterad
Publicerad

De senaste fem åren har det skett 17 trafikolyckor längs väg 211, mellan Borensberg och länsgränsen. Om olyckorna i sig beror på de 26 osäkra kurvorna som finns längs vägen, det kan inte SVT:s analys slå fast. Däremot går det att säga att kurvorna skapar en högre olycksrisk.

Jimmy Kindström har varit bärgare i Motalatrakten i tolv år. Han säger att länsväg 211 är ökänd, men han menar att det finns många orsaker till att vägen är olycksdrabbad. Han lägger bland annat skulden på den nya tekniken i våra bilar.

– Jag tror det blivit mer nu tack vare GPS:erna de senaste tio åren. Folk blir lurade att ta den här vägen till Örebro, fast det egentligen inte är den stora vägen dit, utan de kommer in på de här småvägarna istället och då blir det strul. Det kommer in bussar, lastbilar och taxi på de här småvägarna som bara litar på GPS:en, säger Jimmy Kindström.

Sveriges osäkra kurvor

Se i videoklippet här ovanför när Jimmy Kindström berättar mer vad som händer längs den kurviga 211:an.

26 osäkra kurvor

Länsväg 211 är en av vägarna i Östergötland som pekats ut i SVT:s kartläggning som riskfylld, med tanke på de 26 osäkra kurvorna och att vägen har relativt mycket trafik. Med osäker eller bristfällig kurva menas en kurva som har fel lutning och för skarp sväng i förhållande till hastighetsbegränsningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sveriges osäkra kurvor

Mer i ämnet