”Ge mig nycklarna till speedwayarenan”

Uppdaterad
Publicerad

Vargarnas säsong kan vara över innan den ens hunnit börja. Förre ordföranden kräver två miljoner av klubben.

Torsten Sahlin var själv Vargarnas ordförande under många år och lånade klubben pengar vid flera tillfällen. En skuld som nu är upp i 1,8 miljoner kronor och som Sahlin hävdar skulle varit betald redan förra våren. Nu kräver han pengarna tillbaka omedelbart, annars får det konsekvenser.

– Har man lämnat en säkerhet får man lämna ifrån sig den, arenan bland annat. Då får de lämna nycklarna till den och sen reda ut det ekonomiska, säger Torsten Sahlin.

Klubben Vargarna säger att hans krav innebär att det inte blir någon speedwaysäsong på Kråkvilan i Norrköping. Ingen från klubben vill idag låta sig intervjuas framför kameran. Men man hävdar i ett pressmeddelande att man har en två år gammal avbetalningsplan med Torsten Sahlin. Han å sin sida säger att den inte gäller längre.

– Ändrar de helt i villkoren och inte levererar det de ska då kan inte jag stå med den ekonomiska risken för deras framtida agerande, säger Sahlin.

Det här ödelägger den här säsongen säger klubben, hur ser du på det?

– Ja det är ju toppen för alla idrottsklubbar om man bara kan köra på utan att ta hänsyn till det ekonomiska. Det är ju en drömsituation, avslutar Torsten Sahlin.

Vad som händer med ekonomin avgörs på Vargarnas årsmöte nästa måndag 27:e februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.